Paluu ylemmille tasoille:: Tiilikaton huolto | Suurimmat projektit | Pääsivu

... ja uutta projektia putkeen

Tavoitteemme on parantaa edelleen kotimme energiaomavaraisuutta, mutta ennen aurinkosähköprojektin asennustöitä katsoimme parhaaksi kunnostaa aurinkopaneelien alle jäävän tiilikaton kokonaisuudessaan.

« ... Paluu Suurimmat projektit -sivulle

Työn tekijää hakemassa

Lokakuu 2021 | Sirpa ja Rainer

Tiilikaton nykykunto? Asunto- ja autotallirakennusten tiilikattojen yhteinen pinta-ala on n. 400m2. Hieman yli 20 vuotta sitten valmistuneet katot ovat muuten hyvässä kunnossa, mutta pohjoislappeella on hieman sammalkasvua, ja puulämmityksestä johtuen katto on kauttaaltaan nokeentunut. Pesun lisäksi päätimme myös pinnoittaa/maalata karhentuneen ja haalistuneen tiilipinnan.

Aluskatteen tarkastus antoi aihetta parantaa sen tiiviyttä savupiipun ympärillä. Korjasin tilanteen tekemällä L-listat, jotka kiinnitettiin savupiipuun ja tiivistettiin. Sen jälkeen aluskate kiinnitettiin höyrynsulkuteipillä L-listoihin. Myös pieni aluskatteesta löytynyt palkeenkieli korjattiin höyrynsulkuteipillä.

Luotettava tekijä? Nykyisin liikkuu monenkirjavaa firmaa kattoremonttien alalla, joten käytimme melko paljon aikaa perustiedon hakuun ja palveluntarjoajista saatujen kokemusten selvitykseen. Muutamat yritykset karsiutuivat jo useammasta lähteestä saadun huonon palautteen takia. Maalämpöprojektin tarjouskyselystä viisastuneena emme yllättyneet, etta taas oli yrityksiä jotka eivät vastanneet tarjouspyyntöömme lainkaan.

Päätimme kutusua kolmen yrityksen edustajat tutustumaan kohteeseen tarjouksen tekoa varten. Lopulta tarjouskierroksen tulos oli,
- yksi toimittaja ei tullut sovittuna aikana ja muutti senkin jälkeen toistuvasti käyntiajankohdan
- toinen toimittaja teki perusteellisen läpikäynnin mutta halusi mieluiten heti nimet sopimukseen
- kolmas toimittaja teki hyvän läpikäynnin ja hinnaltaan kohtuullisen tarjouksen

Valitsimme katon kunnostusprojektimme toteuttajaksi Väriset Oy:n. Valintaan vaikuttivat hyvä työn sisällön kuvaus, hyvät läheltä löytyneet referenssikohteet, jotka olivat usein alueellisesti ryppäissä, mikä viittaa siihen että naapurin hyvät kokemukset ovat saaneet muutkin vakuutuneiksi yrityksen työn laadusta. Myös kokonaishinta oli kohtuullinen työn kattavuuteen nähden.

Teimme tilauksen lokakuussa 2021 ja työn toteutus on kesäkuun ensimmäisellä viikolla 2022. Jatkotarinaa seuraa kun projekti etenee...