Paluu ylemmille tasoille:: Omakotitalo | Suurimmat projektit | Pääsivu

Omakotitalo

Rivitalo-kaksio oli ihan mukava, mutta miten siellä saisi aikansa kulumaan? Olemme molemmat koti-ihmisiä, ja pidämme kotona puuhailusta, mutta kaksiossa siihen ei ollut paljonkaan mahdollisuuksia.

« ... Paluu Suurimmat projektit -sivulle

Rakennusurakka parilla lauseella

Tammikuu 2009 | Sirpa ja Rainer

Miten kaikki alkoi: Rakennussuunnitelmat alkoivat muuttua todeksi, kun vuoden 2001 alussa huomasimme hiekkatien varella oheisen ilmoituksen. Viikkoa myöhemmin olimmekin jo 5.100 m2 etelärinnetontin ja sillä kasvavan upean puuston omistajia.
 

Puutavaraksi sahatuista tukeista syntyi kesällä 2001 varastorakennus, jonka jälkeen siirryimme talon perustuksien muuraamiseen. Amatöörien huolellisuudella ja hitaudella muurasimme kellarikerroksen viimeiset harkot talven jo saavuttua.
 

Kevättalvella 2002 olimme saaneet ontelolaatat paikoilleen ja kaiken valmiiksi talopaketin tuloa varten. Viikolla 12, kun talven selkä oli jo taittunut, oli vuorossa talopaketin pystytys. Siitä alkoikin urakka, jolle ei pituudessaan taida meidän elämästä vertaista löytyä. Rakentamisen parissa ehti vierähtää muutama vuosi ennen kuin kotimme alkoi näyttämään kutakuinkin valmiilta.

Kesällä 2005 alkoi suunniteltua laajemmalle levinneen rakennustyömaan muokkaaminen oleskelupihaksi. Oheisessa kuvassa oleva kataja säilyi onneksemme läpi kaiken louhimisen ja kaivamisen ja kasvaa nyt entistä upeampana pihapatiomme istutusaltaassa. Rinnetontille tehty suunnitelma alkoi muokkautumaan kun paikalle ajettiin 150 m3 kivimursketta. Nurmikkoalueen pohjan teko tuotti valtavan röykkiön erikokoisia kiviä, jotka lähes kaikki on nyttemmin saatu muokattua erilaisiksi muureiksi.