Paluu ylemmille tasoille:: Maasturi/"pihatraktori" | Suurimmat projektit | Pääsivu

Ajatus "pihatraktorista"

Täällä maaseudulla monella on vanha traktori lumenauraamiseen ja muuhun satunnaiseen työhön. Meitä ei vanha traktori houkutellut mutta jokin apuväline lumihomman lisäksi polttopuiden ajamiseen metsästä on käynyt mielessä. Syntyi ajatus pienestä lumenauraus-puunajokoneesta. Siitä tämä jo hieman karannut projekti lähti liikkeelle...

« ... Paluu Suurimmat projektit -sivulle

Pihatraktorista pikkumaasturiin

Joulukuu 2010 | Sirpa ja Rainer

Minkälainen vehje? Aluksi tuli tutkittua pienoistraktoreita, itse tehtyjä traktoreita, telakoneita ja ties minkälaisia härveleitä. Sitten tuli kerran eksyttyä Petri Simolinin Offipalstalle. Siellähän löytyi vaikka minkälaista maastokelpoista offimaasturia ja siitä syntyi ajatus yhdistää työkoneeseen hieman hupipuoltakin. Kun emme halunneet kovin kookasta laitetta pihalle seisomaan niin valinta alkoi melko pian kallistumaan Suzuki SJ pikkumaasturin puolelle.

Ei muuta kun Suzuki SJ:tä etsimään.

Mitä löytyi? Ei muuta kun netin autopalstoja selailemaan. Kovin hinnakasta Suzukia ei pihatraktoriksi pilkottavaksi raaski hankkia mutta ei tietysti ihan "pommiakaan" haluttu. Paljon oli myös myytävänä offikäyttöön rakennettuja Suzukeja. Sitten eräänä päivänä sattui silmään vuoden 1985 Suzuki SJ410, joka oli jäänyt leimaamatta eikä hintakaan ollut paha. Kun se sentään liikkui ja ei ollut "ihan läpimätä" niin ei muuta kun kaupat, auto trailerille ja varastoon odottamaan keskeneräisen autotallin viimeistelyä.Viereisistä kuvista näkee minkälainen Suzuki SJ 410 projektiaihiomme oli ja minkälainen visio meillä on lopputuloksesta.

Ja miten projekti muuttui? Kun riittävän kauan käy offipalstalla niin syntyy hulluja ajatuksia ja nyt meidän pihatraktorista tulee samalla jonkinlainen Offi_Suska. Kun se vielä oli kilvissä niin pidetään muutokset sellaisena, että katsastus vielä onnistuu ilman suurempia ongelmia. Seuraavanlaisia ajatuksia on mm. syntynyt,- korin muuttaminen pickup -malliseksi
- lisäalennusvaihde - Volvo M40 -laatikko tai ratassarja jakolaatikkoon
- Calminin 3" korottava alustasarja
- ohjaustehostin, vinssi keulalle, sähköflekti, vankemmat puskurit, mahd. lukko taka-akselille
- palkkihelmat ja vähän pohjapanssarointia
- ja aluksi tietenkin tuon ikäiselle maasturille tyypilliset ruostevauriokorjaukset
Tämän pääsivun välilehdillä on tiivistelmä projektista - tarkemmin sitä voi seurata Petri Simolinin Offipalstalla. Maasturiprojekteissa löytyy aihe "MutantRhino - Suska projekti".