Paluu ylemmille tasoille:: Aurikolämpöprojekti | Suurimmat projektit | Pääsivu

Aurinkolämpöprojekti

Viime kesän aurinkokeräinkokeilut olivat niin lupaavia, että päätimme jatkaa aihetta aurinkolämpöprojektin nimellä, ja laajentaa aiheen käsittelyä tällä uudistetulla sivulla. Motiivina on ilmaisen saasteettoman energian hyödyntäminen, uusien asioiden oppiminen ja kehittäminen, sekä tavoitteena puulämmitysjakson lyhentäminen ainoastaan vuoden pimeimpään aikaan.

« ... Paluu Suurimmat projektit -sivulle

Linkit

Tammikuu 2009 | Sirpa ja Rainer

Tälle sivulle olemme koonneet hyödyllisiä linkkejä, joihin olemme projektin aikana törmänneet Linkit eivät ole missään tietyssä järjestyksessä vaan listaa on täydennetty sitä mukaan kun niitä vastaan on tullut.

Itserakennus-aurinkokeräin Tx 2006
Ympäristöenergian tee-se-itse paneli, ohjeet ja tarvikkeet. Täältä löytyy niin ohjeet keräimen rakenteluun, että komponentteja koko aurinkolämpöjärjestelmään. Tilasimme protokeräimemme absorbaattorilamellit tämän nettisivun kautta.

Solarenergy SPF
Täältä löytyy melko kattava valikoima eri keräimien testituloksia. Täältä kannataa hakea testituloksia mikäli on hankkimassa valmista panelia. Koska jokaisen testin mukana on myös rakennekuva on havaittavissa, että samaa keräintä myydään useamman nimen alla. Huomattava tietysti on, että valikoima Keski-Euroopassa on todella laaja Suomeen verrattuna.

Solaranlagen Live
Kun on miettimässä omaa järjestelmää on todella hyvä nähdä olemassa olevien järjestelmien toimivuutta. Tällä sivulla on linkkejä noin 30:neen järjestelmään, joista useimpien kohdalla on ainakin SolStat järjestelmäkaavio, jossa realiaikainen tilanne päivittyy. Monien osalta löytyy lisäksi kuukausi- ja vuosiyhteenvetoja. Huomioitava on että järjestelmien maantieteellinen sijainti antaa noin 10-15% enemmän aurinkoenergiaa kun mitä Suomessa olisi vastaavalla järjestelmällä saatavissa.

Polysun 4 Demo
Tällä kaupallisen aurinkolämpöjärjestelmän suunnitteluohjelman demolla on kaksi rajoitusta - suunnitelmia ei voi taltioida ja ainoa sijaintipaikka on Rapperswil Sveitsissä. Ohjelmalla voi kuitenkin vertailla erilaisten ratkaisujen toimivuutta samoissa olosuhteissa. Jos antaa tietokoneen olla koko ajan päällä ja hakee NASAn sivuilta vertailutietoja Rapperswilin ja oman paikkakunnan auringonsäteilyn välillä ja huonontaa sen pohjalta Rappersvilin keräinkulmaa niin saa jo oikeata suuruusluokkaa olevia tuloksia.

NASA Surface meteorology and Solar Energy: Log In / Register
Rekisteröitymällä tällä sivulla ja antamalla oman paikkakunnan sijainnin voi hakea NASAn laajasta meteorologian ja aurinkoenergian tietokannasta aurinkolämpöjärjestelmän rakentelussa tarvittavaa auringon sijainti ja säteilytietoa.

Washington State Department of Ecology
Täältä löytyy kaksi aiheeseen liittyvää Excel -taulukkoa Solrad ja Sunrise/Sunset, jolla voi tehdä oman paikkakuntansa auringon korkeus ja säteily -taulukon sekä auringon nousu ja lasku -taulukon.